Inköps- och Ekonomichef

Vi söker en inköps- och ekonomichef till våra tre bolag EMV Stainless AB, Ekeby Rostfria AB samt EMV Pipe Solutions AB. Samtliga tre bolag ingår i koncernbolaget EMV Holding AB. Inom bolagen erbjuder vi allt från komponenttillverkning till komplicerade modulbyggen i rostfritt stål. Vi erbjuder även en komplett installation på plats hos kund, både vad gäller svetsning, montage och VVS. Vår kärnkompetens är svetsning av produkter med höga krav till livsmedels- och läkemedelsindustrin.

 

Vi är inne i en förändringsprocess där vi förbereder oss för ökade volymer, ökat utbud till våra kunder och högre fokus på våra materialstyrningsprocesser. Dessa förändringar ställer högre krav på vårt strategiska inköpsarbete, vår logistik samt hur vi driver våra leverantörers kvalitets- och prestationsutveckling. Vi behöver en Inköps- och Ekonomichef som säkerställer effektiva inköps- och ekonomiprocesser där vi utnyttjar vårt affärssystems fulla potential samt arbetar för ett gott och utvecklande samarbete med våra leverantörer. I arbetet kommer du arbeta nära vår kvalitetsfunktion och våra produktionsenheter såväl som våra leverantörer och kunder.

 

I ansvaret för ekonomifunktionen ingår bokföring, fakturering, lönehantering, receptions- och personaladministration. I inköpsfunktionen ingår ansvaret för våra leverantörer, det strategiska och operativa inköpet samt vår materialstyrning och lagerhantering. Inköps- och ekonomichefen har i nuläget ett direkt personalansvar för 5 personer placerade i både Everlöv och Ekeby.

 

Vi tror du är en person som är ambitiös och noggrann samt har en proffsig attityd till dina kollegor, kunder och leverantörer. Du är van att arbeta i affärs- och lönesystem (gärna Pyramid och/eller Visma), har erfarenhet av leverantörsförhandlingar, förstår de tekniska egenskaper som behövs för ett gott inköpsarbete samt är en god ledare med flera års erfarenhet av personalansvar. Du har erfarenhet av förändringsarbete och drivs av förbättringsmöjligheter och resultat. Vidare har du god vana av att skapa av instruktioner och rutiner samt har ett gott sinne för struktur och ordning. Eftersom du kommer ingå i bolagens ledningsgrupp, så förväntas du bidra till vår gemensamma utveckling med stort engagemang och positiv utstrålning. Det är meriterande om du arbetat inom tillverkande industri.

 

Du rapporterar till VD och kommer ha natursköna Everlöv som din huvudsakliga arbetsort, men förväntas även regelbundet arbeta på våra andra produktionsenheter (främst Ekeby).

 

Skicka din ansökan (CV + meritförteckning) till patrik.malmstrom@emvstainless.se senast den 6 maj. Har du frågor kring tjänsten så är du välkommen att skicka dom per mail till samma mailadress.

 

För mer info se www.emvholding.se